Новогодишни “разделителни способности” RC1

Става въпрос за потенциалните новогодишни обещания към мене си, които имам навика да издънвам до 2-3 месеца поради липса на постоянство или нещо друго. До края на годината около 30% от нещата все пак съм успял да ги случа или наложа. Но не повече.

От около две години си поставям целите в началото на декември с краен срок края на годината. Тъжно, но факт, когато имаш близък краен срок се вземаш в ръце, иначе се мотаеш и ослушваш. Особено както решавам да изграждам нови навици, битката с волята е доволно тежка и в повечето случаи февруари или март вече съм забравил за ангажимента, който съм поел към себе си.

Поставянето на краткосрочни цели, преди пускането им като “цели за годината” ми помага да направя Proof of Concept на цялата тая работа и да видя има ли смисъл да я искам за постоянно догодина или не. Било то преминаване на многофазов сън (точно тук не е най-добрия пример), спиране на консумацията на всякакъв алкохол (което правя профилактично за няколко месеца всяка година) и каквато и друга история да било.

И така, годината заминава, пък да видим смислен ли е тоя release candidate, та да го пусна в production от Януари.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *