Продупчване на парола на индустриален контролер

Преди малко ми звънна един приятел, който в службата си има машинария, закупена втора употреба от Германия, комуникираща си по TCP/IP с PC. Проблемът им е, че нямат паролата за достъп до контролера, за да си го манипулират както точно на тях им трябва, заради което им се иска някой да го brute-force-не. Има малък шанс паролата да е на PC-то, което явно е дошло заедно с контролера. На самото PC пък има разни програмчета, на част от които вече са известни паролите, ама на други не, та би било мисия №2 да се продупчат и те, което вероятно ще стане по-лесно.

TCP/IP-то може да се подслушва, токувиж на някой му е от полза и това.

Другарчето е човек, на когото имам доверие, така че работата, за която съм писал е такава, за каквато съм я писал, а не black-hat поръчка.

Който има интерес, може да ми драсне пощата си и/или телефона, пък аз ще го свържа директно с човека. Ако има нужда от уточнения, можете да питате в коментарите отдолу и ще гледам да отговарям.

2 мнения за “Продупчване на парола на индустриален контролер”

  1. За какъв контролер става дума? По принцип те са модулни, като отделните модули комуникират по някаква шина, която не е защитена. Най-вероятно паролата е за достъп до комуникационния модул. Това не би трябвало да пречи на функционирането на контролера. А препрограмирането на логиката би трябвало да става директно през CPU модула. Поне при Siemens е така.

    1. За жалост нито разбирам, нито знам подробности. Дай ми телефонче, пък ако не, разреши директно да пратя пощата ти на другаря, за да ти пише и да си комуникирате вече помежду си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *