Да спиш на студено

Последната една седмица си лягам все около 1 след полунощ и с лягането си отварям прозореца, който е на метър от главата ми. Завивам се със същата завивка, с която се завивам и лятно време и потъвам в дебрите на съня почти моментално.

Зима е, температурите нощно време са около -5, че понякога дори по-ниско. Сутринта в стаята ми е между 1о и 13 градуса в зависимост от това дали е имало перде пред прозореца или не. Когато се будя от будилника съм бодър, а последните два дни дори се будя поне 10 минути преди него (към 6:30 някъде) – отново отпочинал.

Не мога да не заключа при тези мои все още скромни наблюдения, че по-ниската температурата и наличието на повечко чист въздух (съответно и кислород), тялото отпочива повече и е достатъчно по-малко време за възстановяване от стреса и натоварването от отминалия ден.

Други фактори, довели до това може да са спирането на консумация на алкохол от началото на годината, както и на други боклуци, като захарните изделия, газираните, оцветените, овкусените и т.н. напитки. Съмнява ме обаче хранителния ми режим за две седмици да е дал толкова силно-изразени ефекти.

Експериментът продължава и в скоро време вероятно ще мога да се похваля и с още хубаво резултати. Да поживеем, пък ще видим!

One thought on “Да спиш на студено

  1. Добра идея, стига да не живееш до някой булевард защото тогава последствията биха били по-скоро отрицателни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *