Многофазово спане, втори дубъл

Мислейки го още от зимата, стигнах до заключението че е крайно време да планирам началото на повторението на експеримента с многофазовия сън, който миналата година приключи не особено героично. Като гледам съм си направил достатъчно изводи и поуки още тогава, само ще трябва да си ги систематизирам в една страничка сега и да започна малко по-сериозно да действам в “правилната посока”.

Първото, което направих, е да разразровя приятелите във facebook, така че тези от тях, които имат интереси в тая сфера, да се обадят и да се хванем заедно на хорото. Надеждата ми е заедно по-лесно да потръгнат нещата, особено ако някой постигне успех или попадне на идея за практичен трик.

Второто нещо, което вече се опитвам да прилагам по-често, е дрямка при всеки натиск от страна на тялото ми. Разпищи ли се, че му се спи – тръшкам се за дрямка. Лека по лека ще огранича дължината на основния блок за спане и ще се окажа в режим на Everyman.

Третото нещо е да напиша една публикация с извлечената мъдрост от всички мои предишни публикации на темата, така че синтезирано да се намира всичко инфо, което ще ми е нужно друг път, когато реша да правя подобни глупости и не ми се правят същите грешки като преди.

To be continued…

2 thoughts on “Многофазово спане, втори дубъл

  1. Хей здрасти! С интерес изчетох приключенията ти около многофазовия сън:) Как завърши вторият опит в крайна сметка? На какъв режим си в момента?
    Благодаря за отделеното време:)

    1. Втория опит мързелът ми го утрепа в зародиш. Напоследък се опитвам да правя някакви наченки на everyman с 5,5 часа нощес и 2 дремки през деня. За жалост не съм прекалено стриктен, та единственият резултат за сега е да убивам следобедна сънливост с 20-минутна дрямка и да се будя на 20-тата минута без аларма. Вчера дори пробвах с аларма на 25-тата минута и станах 5 минути по-рано :) Т.нар. power-nap е безкрайно полезна и освежаваща. Ама все още съм далеч от нов експеримент с многофазовия, уви.

      Ти дали нямаш нещо за разказване по темата? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *