Помощи за наводнените семейства в Сърбия и Босна и Херцеговина

За който още не е разбрал, последните порои от миналата седмица създадоха не малко трагедии в Сърбия, както и Босна и Херцеговина. Не малко селища са откъснати, като хиляди са останали без дом, че на всичкото отгоре има и жертви. За актуалното положение можете да хвърлите око тук:

http://revolution-news.com/call-help-worst-floods-bosnia-serbia-contact-info-vital-donations-supplies/

или в twitter и facebook, като най-популярният hashtag е #poplave.

Чух се с хора от посолството на Сърбия в София и хората казаха, че събират следните неща:

  • Храна (по възможност консерви или по-дълготрайна такава);
  • Памперси (и всякакви други неща за бебешоци);
  • Вода;
  • Дрехи;
  • Козметика за лична хигиена и не само (сапуни, шампоани, пасти и четки за зъби, мокри кърпички и т.н.);

Помощите се приемат в посолството от 9 до 20 часа всеки ден (не съм сигурен дали и уикендите). За повече информация можете да звъните на 02 9461635. Самото посолство се намира на ул. Велико Търново 3.

Ако нямате възможността да идете до Посолството, но имате какво да дарите, и init Lab (кв. Лозенец, ул. Лозенец 4, ап. 9), ви е близо, ще се радваме да приемем там каквото домъкнете и да го завлечем заедно с нашите багажи към ул. В. Търново 3.

Посолството на Босна и Херцеговина се оказа, че са малко по-назад с организацията, като в момента търсят помещение за събирането на помощите, както и транспорт за превозването им, тъй като индивидуалните помощи трудно минавали през митницата. Води се комуникация с Българския Червен Кръст като най-вероятно утре (вторник, 20-ти май) ще има някаква яснота. Към този момент инфо няма дори на сайта на БЧК, пък от посолството ще ми се обадят, когато има нещо ясно, когато ще го драсна и тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *